[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.6.0″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.6.0″ _module_preset=”default”][et_pb_column _builder_version=”4.6.0″ _module_preset=”default” type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.6.0″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Deze column betreft de laatste aanvraag die de FGF van het tweede kwartaal 2020 publiceert. Het is zeker last but not least. Het gaat over Architect Accelerate en het geven van kennis aan jonge architecten en designers die ze bij hun reguliere opleiding niet krijgen. Dat is overigens zeker niet alleen in deze sector. Ik heb het zelf vroeger ook regelmatig gezien bij opleidingen van kunstenaars. Het project van Gulce Onganer en Sarah Chebaro is dus niet alleen sympathiek maar ook buitengewoon nuttig. In 2018 hebben zij ook een kwartaalaanvraag ingediend en deze is toen door de FGF gehonoreerd.

Hoe komt een zelfstandige, jonge architect aan werk? Welke strategieën en ideeën? Eén van de modules van Architect Accelerate, zo zag ik, was “the art of negotiation for architects”. Dat is natuurlijk midden in de roos. Bijvoorbeeld, zo denk ik, begin je gratis voor een stukje bij een opdrachtgever en als het hem bevalt, ga je voor de volle opdracht en de volle honorering, of, zoals ik ook wel jonge architecten heb horen zeggen: je loopt dan een te groot risico dat je niet serieus genomen wordt. In ieder geval denk ik dat je vaak een wat langere adem nodig hebt, maar dan zijn de financiën een probleem. Met mijn bedrijf, PG2 Venture Capital, investeren we vaak in jonge ondernemers zodat er geen tekort aan financiën is. Ook kunnen wij hen dan bij een aantal vraagstukken bijstaan. Als Architect Accelerate dat wil, kunnen we ook daarover praten.

We kijken uit naar de aanvragen voor het derde kwartaal. Nu is er nog niet één, alleen een herhaling van een aanvraag in het verleden die toen niet gehonoreerd is. We zijn benieuwd. We vinden het spannend. We hebben ook wel meegemaakt dat aanvragen pas op de laatste dag, in dit geval 30 september, om 23.00 uur binnenkwamen.

 

Fleur Groenendijk

Voor de Fleur Groenendijk Foundation

Q2 2020

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Hanane Metalsi Nieuws