De Fleur Groenendijk Foundation (FGF) wil graag  jongeren stimuleren bij hun opleiding en vorming op het terrein van architectuur. Architectuur in de brede zin van het woord, ook in relatie tot kunst, cultuur of wetenschap.
Zo werd in 2014 een aanvraag op het terrein van mode gehonoreerd vanwege het verband tussen architectuur en mode.

Heb je een project op het gebied van architectuur maar niet genoeg middelen om het project te realiseren? Dan kun je bij de FGF terecht voor een financiële bijdrage van € 2.500. Ieder kwartaal worden de aanvragen door het FGF bestuur beoordeeld. De FGF beoordeelt alleen kleinschalige projecten die het algemeen belang dienen en waar bij voorkeur gewerkt wordt met vrijwilligers. Hierover kun je meer lezen bij criteria en eerdere kwartaalwinnaars.

Sinds 2015 organiseert de FGF ook jaarlijks De Meester. Deze prijs is uitsluitend voor afstudeerprojecten van Rotterdamse Academie van Bouwkunst  (RAvB). Drie net afgestudeerde architecten en stedenbouwers strijden om de promotieprijs van
€ 5.000,- . Deze dient te worden ingezet voor het creëren van naamsbekendheid van het werk.
De feestelijke award-uitreiking wordt jaarlijks onder leiding van Dikkie Scipio (FGF-bestuurslid, architecte en founding partner KAANArchitecten) samengesteld en gejureerd.

Rem Koolhaas maakte een voorlopig ontwerp voor een woonhuis voor Fleur Groenendijk. Het plan is gebruikt voor het ontwerp van Casa da Musica in Porto, Portugal. CREDITS: OMA