Fleur Groenendijk Foundation heeft de jaarlijks uit te reiken architectuurprijs voor architectuurtalenten van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst (RAvB) in het leven geroepen. De prijs, waar alleen afgestudeerden van de academie voor in aanmerking komen, dient ter ondersteuning van de promotie van het werk van de architect of stedenbouwer.
Woensdag 1 november 2017 is de promotieprijs De Meester voor de derde keer uitgereikt in Het Nieuwe Instituut. Jurgen ten Hoeve heeft de prijs van maar liefst 5000,00 euro ontvangen.  Onderstaande is de conclusie van de 2017 jury te lezen, die bestond uit Marina van den Bergen, Robert-Jan de Kort, Mendel Robbers, Rens Schulze en Dikkie Scipio.

Conclusie juryrapport

“Het plan ‘Stadsklooster Rotterdam’ wil de stad verrijken met plekken voor rust, stilte en contemplatie. Op basis van een model waarin de kloostertypologie van hof met kloostergang uitgerekt is over een aantal bouwblokken in het centrum van de stad, ontwerp Jurgen een aantal bijzondere met elkaar verbonden verblijfsplekken, elk met een eigen vergelijkbare architectonische uitdrukking gerelateerd aan de specifiek locatie.”

“De nauwkeurige en detaillistische uitwerking van de verschillende verblijfsplekken getuigt van ontwerpvakmanschap, evenals de verwevenheid met het stedenbouwkundig weefsel” aldus de jury. “De motivatie voor het gebruik van baksteen in relatie tot de naoorlogse architectuur van de gekozen bouwblokken werd niet door alle juryleden overtuigend gevonden. Daarentegen was er grote waardering voor de consistente en zorgvuldige detaillering en uitwerking op alle schaalniveaus. De precieze uitvoering van de tekeningen sluit naadloos aan op de inhoud van het ontwerp, hoewel de keuze voor de 19e -eeuwse sfeer die uit de beelden spreekt vraagtekens opriep. In totaal betreft het hier een beheerst en verfijnd plan waaruit geëngageerd vakmanschap spreekt.”

v.l.n.r. Maarten de Haas, Rens Schulze (Geurst& Schulze architecten), Jurgen ten Hoeve, Ben Wegdam, Mendel Robberts (Schipper Bosch), Marina van den Bergen (Archined), Dikkie Scipio (Kaan Architecten  & FGF) en Robert-Jan de Kort (De Kort Van Schaik).

Follow-up De Meester 2017

Jurgen geeft inzicht op zijn gehele projectplan in de follow-up, met tekst en beeld van Stadsklooster Rotterdam, een stedelijke retraite.

Nominatie archiprix

Ook kun je te weten komen hoe hij werd genomineerd voor de Meester én Archiprix.