[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.9.1″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.9.1″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.9.1″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.9.1″ _module_preset=”default”]

“De derde aflevering van Respons staat online!

Na twee kritische afleveringen te hebben gemaakt over het treurig stemmende gebrek aan diversiteit in de architectuur, vonden we het wel tijd voor een lekker positieve aflevering. Hoe kan het dan wel? Feministisch werken, hoe doe je dat dan?

Paulien Bremmer hielp ons op weg: in de vorige aflevering suggereerde zij dat gebouwen die door een collectief zijn ontworpen, inclusiever en minder ongenaakbaar zijn dan gebouwen die bedacht zijn vanuit één hoofd. Maar de praktijk bleek weerbarstig, en die collectieven best moeilijk te vinden. Die puur positieve aflevering is er dus nooit gekomen. 

Onze vragen over collectief en feministisch werken leidden niet tot eenduidige antwoorden maar tot een nieuwe zoektocht. We onderzoeken de relatie tussen collectief werken en de geschiedenis van democratisering en feminisme met ingenieur en onderzoeker Lidewij Tummers, die veel van wat er in het feminisme nu wordt besproken, al eens heeft meegemaakt in de vorige feministische golf. Met Willie Vogel en Davida Rauch hebben we het over hun ervaringen met samenwerken in allerlei vormen. En architect Hanneke Stenfert leert ons dat je jezelf niet onzichtbaar hoeft te maken, om andere stemmen te horen.”

 

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.9.1″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Hanane Metalsi Nieuws