[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Follow-up

 

Zaterdag 1 juli van 10 tot 14 uur : Finissage van de expositie Massive City / Micro Living in Space 101 aan de Diergaardesingel 101 in Rotterdam, met Chinese thee en lekkernijen.

 

[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://www.fleurgroenendijkfoundation.nl/wp-content/uploads/2017/06/Massive-City-Micro-Living.jpg” _builder_version=”3.12.2″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.12.2″]OVER MASSIVE CITY / MICRO LIVING
De tentoonstelling vertelt het verhaal van het ‘Liu Xian Dong Project’ dat gebouwd wordt in de Chinese stad Shenzhen. Het gebouw bestaat uit zo’n 5000 gemeubileerde micro appartementen van slechts 18 m2 per stuk en is ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau MLA+. Het gebouw biedt een oplossing voor de enorm grote vraag naar betaalbare woningen in de stad.
De Chinees-Rotterdamse architect Chunyang Chang werkt bij MLA+ en is een van de architecten die werkt aan het gebouw in Shenzhen. Chunyang ontwierp voor Space101 de plattegrond van een appartement van 18 m2. Bezoekers kunnen op ware grootte beleven wat het betekent om zo klein te wonen. Behalve deze ruimtelijke ervaring biedt de tentoonstelling ook een serie van werkmodellen en beelden van het gebouw en een inkijkje in het persoonlijke verhaal van Chunyang Chang.

Je bent van harte uitgenodigd om deze laatste dag van de expositie Massive City / Micro Living in SPACE101 te beleven.

Tot 1 juli is de expositie nog gratis te bezoeken op dinsdagen, donderdagen en vrijdagen van 10 tot 14 uur en op verzoek/afspraak. Contactpersoon is Fenmei Hu via 06 81888482 of via mail: fenmei@space101.nl.

Let op: op dinsdag 4 juli is in Verhalenhuis Belvédère een inhoudelijk programma met drie sprekers en drie verhalen over het thema klein wonen in grote steden, inclusief een proeverij van Chinees streetfood, voor meer info en reserveren, lees hier.

Met dank aan:
Fleur Groenendijk Foundation FGF en architectenbureau MLA+ voor bijdragen aan de tentoonstelling. Design poster tentoonstelling: OlaCola.

Di 4 juli: ‘Tiny houses’, architectuur & verhalen

“Tiny Houses, zeer kleine woningen zijn de toekomst.”

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image src=”https://www.fleurgroenendijkfoundation.nl/wp-content/uploads/2017/06/Micro-Living-1.jpg” _builder_version=”3.12.2″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.12.2″]We horen het steeds vaker. Maar wat is klein wonen? En wat zijn redenen om kleiner te wonen en te bouwen? En hoe ervaart de mens comfort en hoe verhoudt zich dat tot een aangename en duurzame omgeving?  Space101 en Verhalenhuis Belvédère sluiten de tentoonstelling ‘Massive City/Micro Living’ in de locatie Space101 aan de Diergaardesingel 101 in Rotterdam gezamenlijk feestelijk af. U wordt van harte uitgenodigd voor een verhalenavond over grote steden en klein wonen. De verhalen worden verteld door Chunyang Chang, Yan Zhang en Ariane Lelieveld in Verhalenhuis Belvédère. Voorafgaand is er een heerlijke proeverij van Chinese Street Food oftewel ‘tiny bites’.

Wanneer: dinsdag 4 juli 2017 – 18 tot ca. 21.30 uur

Locatie: Verhalenhuis Belvédère, Rechthuislaan 1, 3072 LB Rotterdam-Katendrecht

Entree: 15 euro p.p. inclusief maaltijd, Chinese thee en programma (excl. overige drankjes)

Reserveren is noodzakelijk en kan via telefoon 010 720 0997 of via: reserveren@verhalenhuisbelvedere.nl

PROGRAMMA

18.00 uur             proeverij van “tiny bites” van Chinees Street food
19.15 uur              start programma met drie verhalen over grote steden en klein wonen
21.30 uur             afsluiting met mogelijkheid na te praten

Let op: de verhalen van Chungyang en Yan zijn in het Engels.

Met dank aan de Fleur Groenendijk Foundation FGF en architectenbureau MLA+ voor de bijdragen aan de tentoonstelling. Design poster tentoonstelling OlaCola.

 

OVER DE VERHALENVERTELLERS

Chunyang Chang is een Chinees- Rotterdamse architect. Ook is hij de ontwerper van de plattegrond in de tentoonstelling ‘Massive City/Micro Living’. Chunyang vertelt over zijn ervaringen met de enorm snel groeiende stad Shenzhen en het ‘Liu Xian Dong Project’ met circa 5000 micro appartementen van 18 m2 dat is ontworpen door het Rotterdams architectenbureau MLA+ waar Chunyang ook werkzaam bij is (www.mlaplus.com).

Yan Zhang is een Chinees- Rotterdamse kunstenaar & media ontwerper. Yan is ook bekend onder de naam Cola. (www.olacola.nl). Zij groeide op in Shanghai en verhuisde naar Rotterdam in 2010. Yan bouwt aan nieuwe communicatie kanalen en wil Nederland en China op allerlei manieren verbinden. Yan vertelt op basis van haar persoonlijke ervaringen hoe het is om als jong volwassene te wonen in twee grote steden: Shanghai & Rotterdam.

De Rotterdamse Ariane Lelieveld is een ombouwer van gebouwen en samenleving en werkt aan duurzaam woonplezier (www.studioarianelelieveld.nl). Als interieurarchitect is zij van nature nieuwsgierig hoe iemand woont, hoe de levensstijl van mensen in de tijd verandert bijvoorbeeld onder invloed van een levensfase zoals het krijgen van een baan, maar ook andere maatschappelijke ontwikkelingen waaronder technologie en economie. Ariane gaat tijdens haar verhaal in op twee ontwikkelingen die zij ziet. De eerste ontwikkeling gaat over het nastreven van een duurzame, onafhankelijke levensstijl van bewoners met de focus op het hebben van een hele kleine footprint. De tweede ontwikkeling is dat er bewoners zijn die bewust voor een nomadisch leven kiezen. Zij streven geen eigen bezit na, maar wel een bewust leven en vinden comfort belangrijk. De groep zoekt een betaalbare, fijne plek die past bij hun nomadische levensstijl. Ariane combineert in haar werk deze beide stromingen tot een nieuwe levensstijl: “een kleine footprint en geen bezit”. Centraal vraagstuk volgens haar: Hoe ervaart de mens comfort en hoe verhoudt zich dat tot een aangename en duurzame leefomgeving?
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Hanane Metalsi Follow-up, Kwartaalwinnaars, Nieuws