[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.12.2″]

De Fleur Groenendijk Foundation heeft in samenwerking met de Rotterdamse Academie van Bouwkunst een nieuwe jaarlijks uit te reiken promotieprijs in het leven geroepen met de naam De Meester.

De prijs, waar alleen de afgestudeerden van de academie voor in aanmerking komen, dient ter ondersteuning en bevordering van de promotie van het werk en de jonge architect of stedenbouwer. Vanuit het idee dat architectuur en stedenbouw disciplines zijn die naast hun academische relevantie toch vooral de maatschappij toebehoren, is er gekozen voor een heel nieuwe opzet voor het toekennen van de prijs.

Vier genomineerde kandidaten wordt gevraagd om tijdens een avondvullend en openbaar toegankelijk programma, live voor publiek en de jury hun plannen te presenteren. De juryleden zullen ter plekke op de presentaties reageren en ook de keuze voor de winnaar van De Meester 2015 zal op dezelfde avond worden uitgesproken. De jury zal naast de leden vanuit de professie ook bestaan uit twee lekenleden, vanuit de sectoren van de wetenschap, cultuur en of media.

De Academie, die dit jaar haar 50 jarig jubileum viert is opgericht vanuit het idee dat er bij de opleiding tot architect en stedenbouwkundige geen grens getrokken kan worden tussen de rol van de ontwerpende en bouwende ‘doener’ en de beschouwende en kritische ‘denker’. De academie volgt nog steeds deze visie en leidt de studenten op tot een vakmanschap dat maatschappelijk verankerd is.

De RAvB is een academie die studenten die reeds werkzaam zijn in het vakgebied in deeltijd opleidt  tot architect of stedenbouwkundige.

De Masterkeuzegids 2015 heeft de Rotterdamse academie onlangs uitgeroepen tot beste Master opleiding van de zes academies van bouwkunst die Nederland rijk.

Dikkie Scipio
29-08-2015

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Marco Douma De Meester