[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.13.1″]

Fleur Groenendijk Foundation heeft in samenwerking met de Rotterdamse Academie van Bouwkunst de nieuwe promotieprijs De Meester in het leven geroepen. De prijs, waar alleen afgestudeerden van de academie voor in aanmerking komen, dient ter ondersteuning en bevordering van de promotie van het werk van de architect of stedenbouwer en bedraagt 5000,- euro.

Fleur Groenendijk Foundation: “Vanuit het idee dat architectuur en stedenbouw disciplines zijn die naast hun academische relevantie toch vooral de maatschappij toebehoren, is er gekozen voor een nieuwe opzet voor het toekennen van de prijs. De vier genomineerde kandidaten wordt gevraagd om tijdens een avondvullend en openbaar toegankelijk programma, live voor het publiek en de jury hun plannen te presenteren.”

De juryleden zullen ter plekke op de presentaties reageren. Ook de keuze voor de winnaar van De Meester 2015 wordt op dezelfde avond uitgesproken. De jury bestaat naast leden vanuit de professie ook uit leden afkomstig uit de sectoren wetenschap & cultuur en media. De Meester werd woensdagavond 18 november 2015 voor het eerst uitgereikt in het auditorium van Het Nieuwe Instituut te Rotterdam.

De Fleur Groenendijk Foundation bestaat sinds 1997 en stimuleert Rotterdamse jongeren bij hun opleiding en vorming het terrein van architectuur te verkennen. Architectuur in de brede zin van het woord, ook in relatie tot kunst, cultuur of wetenschap.

 

FGF Bestuur
23-10-2015

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Marco Douma De Meester, Nieuws