[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.5.1″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.5.1″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.5.1″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.5.1″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″]

Ik ken Ilse vrij goed. Ik ontmoette haar op een plek waar ik haar totaal niet verwachtte. Ze was in een bestuursvergadering. Toen ik haar er naar vroeg zei ze: Ja, ik ben me aan het settelen in Rotterdam dus ik denk ik ga er maar eens bij zitten.

Ze heeft verrassende ideeën en ook een groot doorzettingsvermogen, wat voor een jong persoon op het terrein van architectuur op dit moment ook wel een noodzaak is. Ze doet het goed. Ze pakt ook nieuwe zaken aan zoals nu weer “Vanuit interieur Stadmaken”. Een zeer originele gedachte, althans, ik heb er niet eerder van gehoord. Maar het staat onomstotelijk vast dat voor een aantal Nederlanders de huidige vorm van de woning niet optimaal is. En hoe het dan wel moet? Ja, daar gaat haar onderzoek natuurlijk over.

Ilse schrijft dat ze de onderzoeksperiode wil afsluiten met een presentatie met een afsluitende borrel waarbij alle mensen die bijgedragen hebben uitgenodigd zijn. Dit ook om standpunten over dit onderwerp te delen. Goed idee, Ilse. Als het straks zover is kunnen we er best over praten dat ik deze borrel zal hosten. Dan nemen we nog een paar onderwerpen mee. Bijvoorbeeld, dat, zo hoorde ik, Rem Koolhaas wil de aandacht verplaatsen van stad naar platteland in plaats van de nu tegenovergestelde richting. Ik ben heel benieuwd welke discussie en resultaten dit op gaat leveren.

Een ander punt: ik hoorde recent dat er plannen zijn om een soort studentenwoningen voor mensen die doorgaans ouder zijn dan studenten te gaan ontwikkelen. Dat zal niet iedereen passen maar voor een aantal mensen zou het fantastisch kunnen zijn. Daarbij denk ik niet alleen aan de lagere kosten die verbonden zijn aan een kleine woonunit met een gedeelde keuken, maar ook aan sociale contacten, geen eenzaamheid, aanspraak!

Ik hou deze column wat kort omdat het er op lijkt dat, hoewel zo’n post op LinkedIn vorige keren een kleine 2000 weergaven opleverde, de statistiek op de website van de FGF geen bijzondere tekenen van onrust vertoont. Die blijft gewoon stabiel zoals hij altijd geweest is met op jaarbasis 13.000 bezoekers. Het zal natuurlijk te maken hebben met mijn beperkte kennis van LinkedIn, maar toch had ik hogere aantallen visitors en visits op de website verwacht. Helpt iemand me uit de droom?

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Hanane Metalsi Nieuws