[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”][et_pb_column _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default” type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

De prijswinnaar van het vierde kwartaal 2020 is bekend: Red Floor Gallery van Jeffrey Arts en Katta Rasche, beide studenten aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.  De jury, die gevormd wordt door het bestuur van de Fleur Groenendijk Foundation (Daniël van ’t Zelfde, Ania Molenda en Fleur Groenendijk) besloot dat de aanvraag Red Floor Gallery, exposities voor studenten van de WdKA, de hoogste ogen gooide. Gefeliciteerd!

De jury was unaniem, ondanks het feit dat er bij de in totaal 7 aanvragen nog een aantal sterke was. Bij het beoordelen van de aanvraag hadden verschillende juryleden nog extra suggesties. Daarom doe ik de toekenningsmail waarin die ideeën zijn opgenomen bij deze column.

Beste Jeffrey en Katta,

De in totaal zeven aanvragen voor kwartaal 4 zijn beoordeeld door het bestuur van de Fleur Groenendijk Foundation. Uit de beoordeling kwam Red Floor Gallery als winnaar van deze kwartaalprijs naar voren. Van harte gefeliciteerd!

Jullie plan werd aangeduid als zeer interessant, goed uitgewerkt met ook veel waardering voor het ondernemende karakter, waarbij, doordat het project na jullie afstuderen wordt overgedragen aan de nieuwe(re) studenten, continuïteit wordt gewaarborgd. Dit wordt ook op grote waarde geschat.

Jullie project levert ook een aantal zeer interessante discussiepunten en misschien een andere benaderingsvorm voor kunstenaars over het beleven/maken van kunst op:

  1. Hoe benader je (zeker in deze lockdownperiode) je publiek als kunstenaar?
  2. Wat kan je als kunstenaar doen om de levendigheid in de lege winkelcentra/steden terug te brengen?
  3. Op welke manier maak je kunst zodat je dicht bij de mensen blijft, dat de kunst zichtbaar is voor publiek zonder dat zij naar een museum/expositie gaan?
  4. M.a.w. kan de kunstenaar anders gaan denken over het maken en exposeren van kunst/activiteiten in de openbare ruimte?

 De Fleur Groenendijk Foundation publiceert jullie project op haar website en de socials.

Zoals omschreven in de procedure wordt eerst 2.000 euro uitgekeerd. Graag ontvangen wij jullie bankgegevens. Na een follow up van jullie kant, dit kan een artikel, een publicatie of een filmpje zijn van het project, wordt de resterende 500 euro overgemaakt.

Als laatste vragen wij jullie de Fleur Groenendijk Foundation te vermelden in de uitingen over jullie project en ons te berichten als er een publicatie o.i.d. is.

Nogmaals gefeliciteerd en met hartelijke groet,

Met vriendelijke groeten,

Linda van der Zwaan

 

Jeffrey en Katta, nogmaals gefeliciteerd en veel succes met de Gallery.

 

Fleur Groenendijk

Voor de Fleur Groenendijk Foundation

Q4 2020

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Veerle Absil Nieuws