[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.6.0″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.6.0″ _module_preset=”default”][et_pb_column _builder_version=”4.6.0″ _module_preset=”default” type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.6.0″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Het maken van een column over een kwartaalaanvraag van de Fleur Groenendijk Foundation neemt bij mij de vorm aan van het lichten van de schijnwerper op enkele van mijn gedachten en ideeën naar aanleiding van de aanvraag. Nog even voor de goede orde: De Fleur Groenendijk Foundation steunt 1 x per kwartaal met max € 2.500 een project op het gebied van architectuur.

En ja, waar denk ik aan bij Le Voyeur? Een paar dingen. Ik kan me heel goed voorstellen dat een park, wat voor park dan ook, gebaat is bij interessante kunst en dan vooral kunst waar mensen niet alleen naar kijken maar er ook een ervaring door ondergaan. Dat is natuurlijk heel goed. Een mooi voorbeeld is bv het Nijmeegse uitkijkkonijn van bij elkaar geschroefde houten plankjes van Florentijn Hofman:

Nijmeegse uitkijkkonijn van bij elkaar geschroefde houten plankjes

Gepubliceerd op June 5, 2013 door: Asian News

 

Waar ik ook aan moet denken is dat het fijn is als een kunstvoorwerp van tijd tot tijd verplaatst wordt. Ik bedoel dit niet cru want de manier van verplaatsen zoals dat door de zware storm Ciara met Le Voyeur gebeurd is, is natuurlijk heel vervelend. Maar als het project opnieuw tot leven komt zal het wellicht toch weer iets anders en misschien nog weer iets beter zijn dan het oorspronkelijke.

Ik ben dus voorstander van het verplaatsen van beelden. Niet wekelijks of maandelijks, zou trouwens ook af en toe wel eens kunnen, maar neem bv het beeld van Picasso, wat zoveel interessanter is geworden toen het werd geherpositioneerd vanaf het Weena naar de Westersingel bij Museum Boijmans in Rotterdam. Ook Kabouter Butplug heeft destijds veel aandacht gekregen door de verplaatsing naar de Oude Binnenweg in dezelfde plaats.

Verplaatsing van het kunstwerk ‘wolkenhemel’ in Krimpen aan den IJssel

 

We hopen dus dat er voldoende fondsen geworven kunnen worden om het paviljoen Le Voyeur te herbouwen.

Ik ga nu eerst thuis de schilderijen verhangen.

 

 

Fleur Groenendijk

Voor de Fleur Groenendijk Foundation

Q2 2020

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Hanane Metalsi Nieuws