[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.13.1″]

Alex de Jong, winnaar van De Meester 2016 met zijn project Water Vernieuwt!

 

Beste Fleur e.a.,

Met plezier en enthousiasme wil ik je een update geven betreft de ontwikkelingen na het winnen van de promotieprijs De Meester 2016.

Er is heel veel gebeurd sinds november 2016. Op zijn zachtst gezegd, alles staat op zijn kop. Het winnen van De Meester heeft dichte deuren geopend, geleid tot nieuwe ontwikkel perspectieven binnen dit geweldige vakgebied en het plan De Stadsoverlaat (onderdeel van WaterVernieuwt!) gaat verder en het vervolg is uitdagend, inspirerend en het motiveert enorm om maar te blijven graven in de rijke Hollandse traditie van stedenbouw en civiele techniek.

Het nieuwe jaar is nog geen maand oud en nu al krijgt het afstudeerplan WaterVernieuwt! podia om zich te presenteren aan de vak- en buitenwereld. Afgelopen week – dinsdag 17 januari j.l. – heb ik het plan mogen presenteren bij Rijkswaterstaat Oost. Deze interactieve workshop heeft het plan van nieuwe elan voorzien. De scherpe kanten raken er meer en meer af en inhoudelijk krijgt het plan een bijzondere wending die – mits goed uitgewerkt – een interessante bijdrage kan leveren aan het debat dat inzet om onze Hollandse waterstaat toekomstbestendig, veilig en aantrekkelijk te maken.

Het principe van De Stadsoverlaat, dat vanuit de alliantie klimaatverandering, waterstromen en landschap nieuwe ontwikkelingsinitiatieven aan draagt voor vernieuwing van stad en land, krijgt meer noten op het repertoire. Dat is een verdienste dat is ontstaan door het winnen van De Meester.

Het enthousiasme, de drive, het geloof maar ook de financiële middelen, de naamsbekendheid en het podium dat het winnen van De Meester heeft gecreëerd, zorgt voor een geweldige ontwikkel spurt van mij als persoon. Wat dat betreft mag ik mijzelf gelukkig prijzen als alumnus van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst, die samen met de Fleur Groenendijk Foundation dit geweldige initiatief faciliteren. Met recht een geweldig initiatief waarin jonge aankomende architecten en/of stedenbouwkundigen hun filosofie kunnen uitdragen aan de buitenwereld.

Enfin, er staat nog veel op het programma de komende maanden. Zo hoop ik in maart aan te mogen schuiven bij het NWP in Den Haag en ben ik voornemens om mijn website www.destadsoverlaat.eu per 1 april te lanceren. Daarmee wil ik het plan verder uit dragen in binnen en buitenland. Medio mei ga ik terug naar Rijkswaterstaat met een verfijnd en aangescherpt plan…. Daarna… wie weet!?

Al met al een drukke agenda. Maar ik maak graag tijd om nog een keer langs te komen om onder het genot van een kop koffie te mijmeren over al datgeen wat er staat te gebeuren  en heeft plaatsgevonden na het winnen van De Meester met het plan De Stadsoverlaat.

 

Hartelijke groet,

Alex De Jong
De Meester van 2016

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Hanane Metalsi De Meester, Follow-up, Nieuws