[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.12.2″]

48 Hour Film Project van Groener Gras Producties

Tijdens het 48 Hour Film Project evenement maken filmteams binnen 48 zenuwslopende uren een korte bioscoopfilm, die later in de week vertoond wordt in LantarenVenster. Het festival wordt jaarlijks in meer dan honderd steden ter wereld georganiseerd.
Het 48 Hour Film Project betekent voor de deelnemende filmmakers vooral een spannend en slapeloos weekend. Aan het begin van de 48 uur ontvangen zij vier verplichte ingrediënten voor hun film: een genre, een personage, een voorwerp en een zin. Het is vervolgens aan hen om in twee dagen een script te bedenken, alle beelden te maken en de montage af te ronden. De films worden beoordeeld door een professionele vakjury.

Het 48 Hour Film Project Rotterdam biedt een platform aan Rotterdamse filmmakers om binnen 48 uur een korte film te produceren. Individuele beoefenaars van diverse disciplines (licht, geluid, camera, regie, acteurs, visagie, enz.) ontmoeten elkaar om gezamenlijk onder hoogspanning een film te produceren. Zij werken daarmee aan hun vaardigheden, netwerk en portfolio. Hun film wordt bovendien getoond aan een groot publiek en succesvolle films krijgen publicitair een steuntje in de rug.

Summerscool van Stichting Roots&Routes

Stichting Roots&Routes (R&R) bevordert actief de opleiding, vorming en doorstroming van talentvolle jongeren op het gebied van muziek, dans en nieuwe media naar een opleiding of de beroepspraktijk: van gemotiveerd talent tot professional in de creatieve sector.
R&R ontwerpt en organiseert talentontwikkelingstrajecten en leerroutes. Het gaat vaak om grootstedelijke jongeren met een dubbele culturele identiteit. Zij kiezen hun eigen muziek- en dansstijlen op straat, in buurthuizen en met elkaar. Deze jongeren hebben de potentie en ambitie om een plaats te verwerven in de creatieve industrie maar blijven vaak onderbelicht in het gevestigde culturele circuit, worden onvoldoende bediend door de bestaande onderwijsstructuur en de vaak meer informele trajecten.

De SummersCool is een door R&R ontwikkelde, bewezen formule die aan de oorsprong ligt van R&R. De SummersCool is een Rotterdams project en biedt gemotiveerde jongeren de mogelijkheid om in korte tijd een grote sprong in hun ontwikkeling en een piekervaring door/mee te maken, of om uit te vinden of het artistieke vak iets is waaraan zij hun leven zullen wijden.
Gedurende twee weken werken jonge talenten op het gebied van muziek, dans en media aan het thema 70-jaar wederopbouw en na-oorlogs Rotterdam zodat er wordt aangesloten bij alle gebeurtenissen in de stad rondom dit thema, waaronder natuurlijk architectuur. Dit alles gebeurt onder leiding van coaches (rolmodellen) en masters, waarna er een grote eindvoorstelling wordt gegeven op professionele podia.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]